Sprostitev ukrepov zaradi korona virusa nam je omogočila , da se odpravimo na foto izlet. Odločili smo se, da tokrat skozi objektiv prikažemo lepote Goriških Brd in dela Posočja. Najprej smo se postavili pri Solkanskem mostu, ki se pne 36 m nad srednjo gladino reko in je z osrednjim lokom s svetlobno odprtino 85 m največjih kamnitih mostov na svetu.

Pot nas je nato vodila do Goriških Brd, kjer smo si ogledali srednjeveško naselje Šmartno in zadružno vinsko klet.
Drugi dan smo se odpravili na ogled najpomembnejših znamenitosti tolminske občine, Tolminskih korit. Gre za globoka korita reke Tolminke in Zadlaščice, nad drugimi se razprostira tako imenovani Hudičev most. Sledil je še obisk Javorce, kjer se visoko nad strugo Tolminke dviga leseno svetišče – spominska cerkev Sv. Duha, ki je posvečena padlim avstro – ogrskim branilcem tolminskega bojišča soške fronte.

Tretji dan nas je pot vodila do vasi Drežnica, ki leži visoko na terasi in je obdana z visokimi hribi. Za vas je značilna cerkev Jezusovega srca, ki je bila zgrajena 1911 in je tudi med ofenzivami Soške fronte ostala nepoškodovana. Sledil je sprehod ob jezeru Most na soči in postanek ob železniškem viaduktu Grahovo v Baški grapi.
Vseskozi nas spremlja lepo vreme, kar nam omogoča normalno fotografiranje.
S fotoaparatom so tokrat ustvarjali Emi in Bojan Šibila, Metka in Bogomir Podlogar, Franci Lamovšek, Branko Sebasu, Srečko Majcen in Ljubo Zalezina.