S tokratno razstavo vstopamo v črno beli svet fotografije. Pred očmi imamo podobo fotografa, ki pred fotografiranjem v fotografsko kamero vstavi film ali ploščo, ki jo pred tem skrbno čuva pred svetlobnimi žarki. Ko s pomočjo fotografske kamere na filmu ustvari željeni motiv, se delo preseli v temnico. S pomočjo kemikalij je fotograf prvo razvil film na katerem so se pojavili izbrani motivi. Še postopek fiksiranja in opravljenega je bilo dve tretini dela. Potreben je bil še zadnji del, končna preslikava na fotografski papir, ponovni kemični postopek, izpiranje, sušenje in fotografija je postala primerna za hrambo v družinskem albumu. Digitalni svet je pahnil v pozabo temnice in razvijanje fotografij. Nadomestili so ga računalniška orodja in mojstri, ki jih upravljajo.

KLjum temu pa črno bele fotografije ohranjajo svoj čar in skoraj ni fotografskega navdušenca, ki ne bi preiskusil te tehnike izražanja v fotografiji. Tudi člani Fotosekcije Kulturnega društva Svoboda Dol pri Hrastniku smo se spoprijeli s tem izzivom. Kako smo bili uspešni pa presodite sami.


Avtorji: BojanxSibila, EmixSibila, LuboxPodlogar, MetaxPodlogar, BrankoxSebasu, DusanxRotar, FrancixLamovsek, SreckoxMajcen, CirilxBec, JurexNovak, LjuboxZalezina,